fbpx

Galeria prova votacions

Benvinguts i benvingudes al Premi Setba 2022

Certamen anual de pintura dirigit a artistes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Actualment es tracta del premi més ben dotat de l’Estat Espanyol, que reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d’aquests artistes.

Aquest certamen està organitzat per la Fundació Setba amb el patrocini de Bizcabar i Capital Care i amb la col·laboració de Barna Art, Bardinet, el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, Dincat, El Museu del Fútbol Club Barcelona, Fundació “la Caixa”, La Casa de Carlota i Pintures MIR.

Inscripcions en la categoria artística: 27/01/2022 al 27/05/2022
Selecció del jurat: 10/07/2022
Comunicat del veredicte: setembre 2022

Per veure la gala completa dels Premis Setba 2022

No entries found

This text is visible until first file appears in the gallery.
This text can be configurated in "Edit options" >>> "Gallery view options" >>> "This text is visible until first file appears in the gallery"

Photo contest ist over
Photo contest ist over

Bases del certamen de pintura categoria artística XII edició

Bases del 12è PREMI SETBA, certamen de pintura per artistes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de Catalunya.

Amb dotze edicions de trajectòria, la Fundació Setba amb la convocatòria d’aquest certamen té per objectiu premiar i posar en valor el talent d’aquestes persones per incentivar-les a treballar en el terreny de les arts plàstiques. Així com visibilitzar la seva feina i promoure la seva integració.

QUI HI POT PARTICIPAR?

Poden concursar tots els artistes residents a Catalunya, majors d’edat i amb certificat de discapacitat intel·lectual (mínim 33%), que pertanyin a una entitat sense ànim de lucre, legalitzada i registrada a Catalunya. S’atorgaran tres premis artístics, dels quals no podran ésser declarats deserts.

COM?

Els participants hauran de presentar una obra en format VERTICAL. És a dir: 70cm (alt) x 50cm (ample). S’admetrà una inscripció per entitat, i aquesta haurà d’incloure tots els participants de la mateixa al certamen.

L’entitat haurà de complimentar el formulari de participació, que inclourà les dades dels artistes participants i una fotografia de cada obra (en format .jpeg).

Els requisits de la fotografia són:
– L’arxiu ha d’incloure el nom complet de l’artista i el títol de l’obra. Exemple elaborat amb el guanyador de l’any passat: Adria Gomez_Blanc i negre
– Bona qualitat de fotografia: s’han de poder veure tots els elements de la obra amb claretat.
– La perspectiva ha de ser frontal
– Sense flaix: no pot sortir cremada, però tampoc massa fosca.
– L’obra ha d’aparèixer sencera.
– Ha d’estar ben enquadrada. Si cal, retallar la fotografia perquè només aparegui l’obra.

Es descartaran automàticament les obres que no compleixin aquests requisits i no s’acceptaran, en cap concepte, obres d’altres mides ni proporcions, que quedaran automàticament fora de concurs.

Aquestes bases seran acceptades pel tutor legal en el cas dels participants incapacitats judicialment.

1. S’admetrà una obra per concursant, que haurà de ser pintura sobre paper amb unes mides de 70cm (alt) x 50cm (ample) . No s’acceptaran, per cap concepte, obres d’altres mides i sobre altres suports. Aquestes quedaran automàticament fora de concurs. La botiga Barna-Paper (Carrer Rosselló 276, 08037 Barcelona), empresa col·laboradora, ofereix un descompte del 35% en paper Canson basik 50 x 70 cm, 370 gr/m2. a les entitats que es presentin a la convocatòria i s’identifiquin com a participants del Premi Setba.

2. La composició de l’obra haurà de ser vertical. És a dir: 70cm (alt) x 50cm (ample). No s’acceptaran, per cap concepte, obres horitzontals. Aquestes quedaran automàticament fora de concurs.

3. L’obra haurà de ser recent, realitzada l’any 2022. La tècnica i la temàtica són lliures. Els participants es comprometen que les obres que presentin siguin originals i que no vulneren disposicions normatives ni drets de terceres persones.

4. La informació obtinguda durant el procés serà tractada amb confidencialitat amb tots els efectes. La participació al certamen autoritza a la Fundació Setba a utilitzar l’obra, directa o indirectament, com a material de promoció i publicitat de les seves pròpies activitats.

5. La data límit per presentar les sol·licituds serà divendres 27 de maig de 2022 a les 14h. En cap cas s’enviaran les obres físicament a la Fundació Setba, en aquesta primera fase del certamen.

6. En cap cas l’entitat publicarà a xarxes socials o pàgines web les obres presentades a concurs per tal de preservar l’anonimat dels autors fins que no es publiqui el veredicte emès pels membres del Jurat.

7. Se seleccionaran 12 obres pel premi artístic. La resolució del jurat serà inapel·lable i es realitzarà abans del 10 de juliol de 2022. Un cop l’entitat sigui informada dels artistes que passen a la selecció final haurà d’enviar l’obra o les obres originals seleccionades a la Fundació Setba (Plaça Reial 10, 1r 2a 08002 Barcelona), assumint l’entitat les despeses d’enviament.

8. Durant la cerimònia d’entrega de premis, que es portarà a terme durant el mes de setembre de 2022, es donaran a conèixer els guanyadors.

9. El primer premi passarà a formar part de la col·lecció de la Fundació Setba.

10. Els 12 finalistes cediran els drets de reproducció de les seves obres per a un calendari que editarà la Fundació Setba. Cada entitat finalista rebrà 100 calendaris, que podrà vendre per un preu de 5€.

11. Un cop celebrada la cerimònia del PREMI SETBA 2022, si l’entitat així ho indica en el moment que la Fundació ho demani, es posaran les obres a la venda a la pàgina web de la Fundació www.fundaciosetba.org/botiga. Els preus seran els següents:

– Per obra amb marc: 180€ + IVA
– Per obra sense marc: 150€ + IVA

L’artista rebrà 100€ de la venda de la seva obra, destinant 50€ a la Fundació Setba per finançar el projecte de formació artística MAGISTRALS, per persones amb discapacitat intel·lectual.

Les obres no posades en venda a la pàgina web de la Fundació hauran de ser recollides a la seu de la mateixa abans del 31 de desembre de 2022, assumint l’entitat les despeses de recollida i transport. Totes aquelles obres que no s’hagin retirat abans de la data quedaran a lliure disposició de la Fundació, donant el dret a poder ser venudes a la seva pàgina, sense que per això passin a formar part del seu fons.

12. La participació en el certamen suposa l’acceptació de les bases i la renúncia a qualsevol reclamació legal per la decisió del jurat. Els participants mantindran indemne en tot moment a la Fundació Setba davant reclamacions de terceres persones i seran responsables assumint íntegrament al seu càrrec qualsevol cost o càrrega pecuniària que es pogués derivar a favor de terceres persones com a conseqüència d’accions, reclamacions o conflictes derivats d’incompliment de les obligacions establertes en aquestes bases.

13. En compliment del Reglament general de protecció de dades, Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell del 27 d’abril del 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, així com de la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades de caràcter personal i garantia dels drets digitals, les obres que es presentin al concurs, així com totes les dades, documentació i informació de qualsevol classe que es subministrin, tindran caràcter confidencial i restringit i com a tals seran tractades per la Fundació Setba i la resta dels membres del Jurat.

Amb la presentació del formulari de l’incripció segons de l’apartat 4, els participants autoritzen expressa i inequívocament el tractament de les seves dades i la seva cessió per a les finalitats mencionades a la resta d’entitats participants com a membres del Jurat del present certamen. En el cas que un participant no vulgui que el tractament de les seves dades es realitzi amb les finalitats descrites per part de la Fundació Setba, o desitgi exercitar els drets que li atorga la legislació vigent, cal que ho sol·liciti personalment i s’identifiqui per correu postal o correu electrònic.

PREMIS

S’atorgaran tres premis, els quals no podran ser declarats deserts.

Primer premi:
– Guardó de la il·lustradora i escultora Meritxell Duran
– “Workshop” a l’estudi de disseny La Casa de Carlota
– Material de Belles Arts gentilesa d’ART MIR per a l’artista
– Dues entrades al Museu del Fútbol Club Barcelona
– 4.000€ per a l’entitat on pertany l’artista

Segon premi:
– “Workshop” a l’estudi de disseny La Casa de Carlota
– Material de Belles Arts gentilesa d’ART MIR per a l’artista
– Dues entrades al Museu del Fútbol Club Barcelona
– 1.800€ per a l’entitat on pertany l’artista

Tercer premi:
– “Workshop” a l’estudi de disseny La Casa de Carlota
– Material de Belles Arts gentilesa d’ART MIR per a l’artista
– Dues entrades al Museu del Fútbol Club Barcelona
– 1.500€ per a l’entitat on pertany l’artista

Tots els imports estan sotmesos a les retencions i als impostos que marca la llei.
L’obra guanyadora passarà a ser propietat de la Fundació Setba i entrarà a formar part del seu fons.

JURAT

Glòria Andreu
Responsable del projecte Art for Change de la Fundació “la Caixa”

Marcel·lí Antúnez
Artista multidisciplinari

José Manuel Jaurena
Gerent d’Art Mir

Mònica Ramon
Galerista i presidenta de Galeries d’Art de Catalunya (GAC)

Cristina Sampere
Directora de la Fundació Setba

 

CONTACTE

Per a més informació sobre el certamen, contacteu amb Maria Budó:
Correu electrònic: maria@fundaciosetba.org
Telèfon: 650.722.864

Obres guanyadores i finalistes del Premi Setba 2022

D’un total de 1.432 obres presentades en l’edició XII del Premi Setba, se n’han seleccionat 12. El 19 de setembre, durant la gala, es van donar a conèixer les obres guanyadores del certamen anual de pintura dirigit a artistes amb discapacitat intel·lectual.

PRIMER PREMI La mosca al nas de Daniel Temporal de la
Fundació Ampans

SEGON PREMI Deamon Cold d’Álex Juárez de la Fundació
Ampans

TERCER PREMI La figura de Guillem Coma del grup Asproseat

Mirado con prespectiva d’Eduardo Fernández de la Fundació Catalana Síndrome de Down

Nocturnidad de Marta Pérez d’Ampans

Gravetats de Mireia Juni de l’Associació Alba

Friducha de José Manuel Morales de la Fundació Ampans

Laberint de les emocions de Noelia Bernal
de la Fundació Ampans

Mi mundo de Jordi Llop de la Fundació Estimia

Wehid d’Angel Àrias de l’Associació ALBA

Halloween forever d’Adrià Gómez d’Aspronis

Grulla japonesa d’Alba Montiel de la Fundació
Ampans

Formulari d’inscripció per a entitats

Edició XII del certamen de pintura Premi Setba tancada. Molta sort a totes les entitats participants!