fbpx

Premi SETBA 2023

Benvinguts i benvingudes al Premi Setba 2023

Certamen anual de pintura dirigit a artistes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Actualment es tracta del premi més ben dotat de l’Estat Espanyol, que reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d’aquests artistes.

Aquest certamen està organitzat per la Fundació Setba amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona, Bizcabar i Capital Care i amb la col·laboració de Barna Art, Bardinet, el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, Dincat, el Museu del Fútbol Club Barcelona, Fundació “la Caixa”, Pigment Gallery, Pintures MIR i de l’Institut Europeu del Disseny.

Data límit d’inscripció: 11 de maig de 2023 a les 17 h
Selecció del jurat: 15 de juny de 2023
Comunicat del veredicte: setembre de 2023

Novetat: Premi del públic. Veure bases legals

Obres guanyadores del Premi Setba 2022

Primer premi:
La mosca al nas de Daniel Temporal
Fundació Ampans

Segon premi:
Deamon Cold d’Álex Juárez
Fundació Ampans

Tercer premi:
La figura de Guillem Coma
Aproseat C.O. 1981

Es recomana mirar els vídeos de la formació Magistrals, abans de participar en el certamen

Bases de la XIII edició del certamen artístic Premi Setba

Bases del 13è PREMI SETBA, certamen de pintura per artistes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament de Catalunya.

Amb tretze edicions de trajectòria, la Fundació Setba té per objectiu premiar, donar visibilitat i reconèixer el talent d’aquestes persones, així com incentivar-les a treballar en el terreny de les arts plàstiques.

QUI HI POT PARTICIPAR?

Poden concursar tots els artistes residents a Catalunya, majors d’edat i amb certificat de discapacitat intel·lectual (mínim 33%), que pertanyin a una entitat sense ànim de lucre, legalitzada i registrada a Catalunya.

PREMIS

Premis Setba

S’atorgaran tres premis artístics, dels quals no podran ésser declarats deserts.

Primer premi:
Workshop a l’Institut Europeu del Disseny de Barcelona
– Material de Belles Arts gentilesa d’ART MIR per a l’artista
– Entrades al Museu del Fútbol Club Barcelona
– 4.000€ donats per la Fundació Setba a l’entitat en la que pertany l’artista

Segon premi:
Workshop a l’Institut Europeu del Disseny de Barcelona
– Material de Belles Arts gentilesa d’ART MIR per a l’artista
– Entrades al Museu del Fútbol Club Barcelona
– 1.800€ donats per la Fundació Setba a l’entitat en la que pertany l’artista

Tercer premi:
Workshop a l’Institut Europeu del Disseny de Barcelona
– Material de Belles Arts gentilesa d’ART MIR per a l’artista
– Entrades al Museu del Fútbol Club Barcelona
– 1.500€ donats per la Fundació Setba a l’entitat en la que pertany l’artista

Premi de Disseny Bardinet
L’empresa BARDINET, encarregada de la producció i distribució del vi solidari del Premi Setba, seleccionarà una obra entre totes les presentades al certamen per tal que esdevingui la nova etiqueta del vi ‘Més Feliç’.
L’artista autor del disseny de la nova etiqueta rebrà una compensació econòmica de 500€ per part de Bardinet Espanya.

NOVETAT: Premi del públic
Un cop el jurat hagi seleccionat les 30 obres (18 semifinalistes i 12 finalistes), s’obrirà una votació a través de la pàgina web de la Fundació Setba per triar l’obra preferida del públic. El guanyador del Premi del Públic s’anunciarà el dia de la cerimònia del Premi Setba, juntament amb la resta de guardonats, i obtindrà un lot de material de Belles Arts gentilesa d’ART MIR per a l’artista.

Tots els imports estan sotmesos a les retencions i als impostos que marca la llei.
Des de la Fundació instem a fer ús del premi econòmic en material artístic i cultural.

JURAT

Els membres del jurat especialitzat que escolliran les obres finalistes i guanyadores del Premi Setba 2023 són:

Cristina Sampere
Directora de la Fundació Setba
José Manuel Jaurena
Gerent d’Art Mir
Meritxell Duran
Escultora i il·lustradora
Anna Font
Directora del Departament d’Activitats de Cultura i Ciència de la Fundació “la Caixa”
Mònica Ramon
Galerista i presidenta del Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya (GAC)

COM PARTICIPAR-HI?

Els participants hauran de fer una obra en format VERTICAL: 70cm (alt) x 50cm (ample).

S’admetrà només 1 inscripció per entitat, en la qual s’hauran d’incloure tots els participants en el mateix formulari/inscripció. Les dades que s’hauran d’incloure seran:

– Dades dels artistes participants
– Una fotografia de cada obra presentada (format JPEG)
– Inscripció: a la pestanya “inscripció”

Els requisits de la fotografia són:

– La fotografia de l’obra s’ha de guardar amb el nom complet de l’artista i el títol de l’obra, sense incorporar accents o caràcters especials. Per exemple: Daniel Temporal_ Amb la mosca al nas
– Bona qualitat de fotografia: 300 dpi
– La perspectiva ha de ser frontal
– Sense flaix: no pot sortir cremada, però tampoc massa fosca
– L’obra ha d’aparèixer sencera
– Ha d’estar ben enquadrada. Si cal, retallar la fotografia, perquè només aparegui l’obra

Es descartaran automàticament les obres que no compleixin aquests requisits i no s’acceptaran, en cap concepte, obres d’altres mides ni proporcions, que quedaran automàticament fora de concurs.

BASES LEGALS

Aquestes bases seran acceptades pel tutor legal en el cas dels participants incapacitats judicialment.

1. S’admetrà una obra per concursant, que haurà de ser de tècnica lliure sobre paper. Les mides han de ser: 70cm (alt) x 50cm (ample) . No s’acceptaran, per cap concepte, obres d’altres mides i sobre altres suports. Aquestes quedaran automàticament fora del concurs.

La botiga Barna Paper ofereix un 35% de descompte a les entitats per la compra de paper recomanat pel certamen Premi Setba ( Paper Canson basik 50 x 70 cm, 370 gr/m2).

Barna Paper – C/ Rosselló 276 , 08037 Barcelona, Tel:934 570 263 https://www.barna-art.com/

2. La composició de l’obra haurà de ser vertical. No s’acceptaran, per cap concepte, obres horitzontals. Aquestes quedaran automàticament fora de concurs.

3. L’obra haurà de ser recent, realitzada l’any 2023. La tècnica i la temàtica són lliures. Els participants es comprometen que les obres que presentin siguin originals i que no vulneren disposicions normatives ni drets de terceres persones.

4. La informació obtinguda durant el procés serà tractada amb confidencialitat amb tots els efectes.

5. La participació al certamen autoritza a la Fundació Setba a utilitzar l’obra, directa o indirectament, com a material de promoció i publicitat de les seves pròpies activitats. Les fotografies podran ser utilitzades per a la seva difusió i també per promocionar altres activitats i esdeveniments a la pàgina web i xarxes socials de la FUNDACIÓ SETBA, a fulletons i/o cartells publicitaris, així com per a l’ús intern de l’entitat.

6. La data límit per presentar les sol·licituds serà dijous 11 de maig de 2023 a les 17h. No s’enviaran les obres físicament a la Fundació Setba en aquesta primera fase del certamen.

7. En cap cas l’entitat publicarà a xarxes socials o pàgines web les obres presentades a concurs per tal de preservar l’anonimat dels autors fins que no es publiqui el veredicte emès pels membres del Jurat de les obres seleccionades. No obstant, sí que es podrà publicar la participació en el certamen, sense mostrar en cap moment l’obra o obres presentades, fins que la Fundació Setba ho autoritzi.

8. Se seleccionaran 12 obres per al premi artístic. La resolució del jurat serà inapel·lable i es realitzarà abans del 15 de juny de 2023.

L’entitat serà informada dels artistes que passen a la selecció final, i haurà d’enviar l’obra o les obres originals seleccionades a la Fundació Setba ( Plaça Reial 10, 1r 2a 08002 Barcelona), assumint l’entitat les despeses d’enviament. En aquest moment, les entitats ja podran fer públic que han estat seleccionades pel certamen.

Premi de Disseny Bardinet
L’empresa BARDINET, encarregada de la producció i distribució del vi solidari del Premi Setba, seleccionarà una obra entre totes les presentades al certamen per tal que esdevingui la nova etiqueta del vi Més Feliç, que es distribuirà a botigues especialitzades i a les cadenes de supermercats Bon Preu – Esclat i Sorli.
L’artista autor del disseny de la nova etiqueta rebrà una compensació econòmica de 500€ per part de Bardinet Espanya.

NOVETAT: Premi del públic
Un cop el jurat hagi seleccionat les obres semifinalistes i finalistes, s’obrirà una votació a través de la pàgina web de la Fundació Setba per triar l’obra favorita del públic. El guanyador del Premi del Públic s’anunciarà el dia de la cerimònia del Premi Setba, juntament amb la resta de guardonats. S’acceptarà una votació per persona física, essent obligatori fer constar el correu electrònic per cada vot emès.

9. Els guanyadors es donaran a conèixer durant la cerimònia d’entrega de premis que es durà a terme durant el mes de setembre de 2023 a l’auditori del CaixaForum Barcelona.

10. El primer premi serà adquirit per la Fundació Setba, i formarà part de la seva col·lecció.

11. Les obres guanyadores i finalistes del Premi Setba 2023 s’exposaran durant el mes de setembre a la Pigment Gallery de Barcelona (C/ de Trafalgar, 70, 08010 Barcelona), membre de l’associació Gremi Galeristes de Catalunya, on estaran a la venda sempre i quan l’entitat de l’artista no especifiqui el contrari en el moment de l’enviament de les obres preseleccionades.

12. Un cop acabi l’exposició a la Pigment Gallery, les obres guanyadores i finalistes del PREMI SETBA 2023 es posaran a la venda a la pàgina web de la Fundació Setba. Els preus seran els següents:
– Per obra amb marc: 180€
– Per obra sense marc: 150€

En cas de venda, l’artista rebrà 100€ per la seva obra. La Fundació Setba destinarà els 50€ restants al projecte MAGISTRALS.

Les obres no venudes a la pàgina web de la Fundació hauran de ser recollides a la seu de la mateixa abans del 29 de setembre de 2024, assumint l’entitat les despeses de recollida i transport.

Totes aquelles obres que no s’hagin retirat abans de la data quedaran a lliure disposició de la Fundació, sense que per això passin a formar part del seu fons.

13. La participació en el certamen suposa l’acceptació de les bases i la renúncia a qualsevol reclamació legal per la decisió del jurat. Els participants mantindran indemne en tot moment a la Fundació Setba davant reclamacions de terceres persones i seran responsables assumint íntegrament al seu càrrec qualsevol cost o càrrega pecuniària que es pogués derivar a favor de terceres persones com a conseqüència d’accions, reclamacions o conflictes derivats de d’incompliment de les obligacions establertes en aquestes bases.

14. En compliment del Reglament general de protecció de dades, Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell del 27 d’abril del 2016 relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, així com de la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de dades de caràcter personal i garantia dels drets digitals, les obres que es presentin al concurs, així com totes les dades, documentació i informació de qualsevol classe que es subministrin, tindran caràcter confidencial i restringit i com a tals seran tractades per la Fundació Setba i la resta dels membres del Jurat.
Amb la presentació del formulari de l’apartat 4, els participants autoritzen expressa i inequívocament el tractament de les seves dades i la seva cessió per a les finalitats mencionades a la resta d’entitats participants com a membres del Jurat del present certamen. En el cas que un participant no vulgui que el tractament de les seves dades es realitzi amb les finalitats descrites per part de la Fundació Setba, o desitgi exercitar els drets que li atorga la legislació vigent, cal que ho sol·liciti personalment i s’identifiqui per correu postal o correu electrònic.

CONTACTE

Per a més informació sobre el certamen, contacteu amb Maria Budó:
Correu electrònic: maria@fundaciosetba.org
Telèfon: 650.722.864

Formulari d’inscripció per a entitats

Inscripcions tancades. Moltes gràcies per participar-hi. Us mantindrem informats per correu electrònic.

Molta sort, artistes!