El passat 17 d’octubre, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, es va inauguració l’exposició “Correspondència artística” en l’espai “L’art de viure” de la Fundació Ampans, a Manresa.
La mostra és el resultat de l’activitat de mediació artística entre alumnat de 2on d’ESO de l’Institut Manresa Sis i usuaris i usuàries del Servei Prelaboral (unitat de salut mental) i del taller L’Art de Viure (artistes amb discapacitat intel·lectual) de la Fundació Ampans. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte de respir artístic Natura és Cultura, organitzat per la Fundació Setba.
Seixanta-dos participants s’han comunicat amb paraules i colors. Han intercanviat cartes i han pintat a quatre mans sobre llesques de pi. Per una cara, trenta-un alumnes de l’Institut, i per l’altra, trenta-un d’Ampans.
L’objectiu d’aquesta “Correspondència artística” és mostrar la capacitat de comunicació i mediació que té l’art i contribuir a la lluita contra l’estigma del trastorn mental.
La inauguració va ser presidida per Sebastià Catllà president de la Fundació Ampans amb l’assistència dels participants de l’activitat d’Ampans, de Maria Santamaria membre del claustre de l’Institut Manresa Sis acompanyada de quatre alumnes de l’Institut en representació de la classe i de Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba.
L’exposició estarà oberta fins al 17 de novembre de 2023 i es podrà visitar de dilluns a divendres de 9 a 17 h amb cita prèvia. Per concertar la visita trucar al telèfon 93 017 58 10 (ext. 6207 o 6208) o al 699 82 85 11. L’espai L’Art de Viure de la Fundació Ampans està al carrer Bernat Cabrera, 10-14.
Aquest projecte està organitzat per la Fundació Setba i la Fundació Ampans amb la participació de l’Institut Manresa Sis i el patrocini de Capital Care i la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’empresa Top Cable.