fbpx

PROJECTE SETBA

Magistrals / Premi Setba

Projecte de formació artística adreçat a entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya

Edició

III

Direcció artística

Presencial: Laura Klamburg
Online: Marta Fàbregas

Col·lectiu

Educadors socials i usuaris d’entitats de discapacitat intel·lectual

Projecte de formació online i presencial que té per objectiu la professionalització dels tallers d’art de les entitats socials que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Pel desenvolupament del projecte es treballa amb la col·laboració de diferents artistes i dissenyadors, que imparteixen, per una banda, sessions online, i per altra, visites presencials. Durant la primera edició s’ha comptat amb l’artista Jaime Súnico i durant la segona, amb la il·lustradora i dissenyadora gràfica Laura Klamburg, que a través d’unes càpsules de vídeo ha tractat la temàtica dels colors i de les emocions.

Les càpsules audiovisuals es poden trobar al canal de Youtube de la Fundació Setba. A 31 de desembre de 2022 la formació online del Jaime n’ha obtingut 480, mentre que la de la Laura Klamburg, 239.

Per altra banda, Súnico ha visitat de manera presencial les entitats que van participar en el format online per resoldre els seus dubtes i impartir una de les seves classes. Les entitats beneficiàries del projecte han estat: CIPO, Asproseat – La Marina, Grup Alba, C.O . Les Corts i Fundació Caviga.

Durant el 2023 es continuarà la formació en format presencial per part de Laura Klamburg i es farà una nova càpsula de vídeo formativa, però a càrrec de l’artista i activista Marta Fàbregas. La temàtica que es tractarà serà el collage.

DIRECCIÓ ARTÍSTICA

Marta Fàbregas

Direcció Artística

La Marta Fàbregas porta a l’ADN tot allò relacionat amb la imatge; des de sempre li ha apassionat el llenguatge visual. Per això s’ha dedicat a la fotografia, la seva passió, que a més li ha permès unir la seva part artística amb l’empresarial. El seu principal talent és saber captar d’una forma ràpida i natural la bellesa que hi ha en les coses que ens envolten, per això les seves obres són tan potents. Sens dubte, la seva empatia, implicació i creativitat fan que cada projecte en el què treballa tingui una força i un caràcter que el fan especial i únic.

Neix a Barcelona el 12 d’abril de 1974. Estudia fotografia a l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya). Després de treballar en diferents estudis fotogràfics de Barcelona, el 1998 funda l’Estudi La Fotogràfica (www.lafotografica.com) juntament amb el també fotògraf Marc Vidal. Des d’aquell moment s’ha dedicat exclusivament al seu estudi, realitzant treballs personals i artístics i d’altres per encàrrec de museus, empreses, i particulars. També imparteix classes, tallers i seminaris.

La seva obra forma part de la col·lecció privada de la Fundació Lluís Bassat i la Fundació Artemizia. Va ser co-directora de la primera edició del festival de fotografia “Lumínic”, que va tenir lloc a Sant Cugat durant la primavera de 2019. També forma part de la junta directiva del congrés “Líder imperfecto” com “Experta en art i empresa”.

Actualment i des del 2019 participa activament amb la Fundació Setba dirigint el projecte Traspassant l’objectiu. I és Presidenta de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat (XDESC), ciutat on resideix actualment.

Laura Klamburg

Direcció Artística

Laura Klamburg, dissenyadora gràfica i il·lustradora de Barcelona, va estudiar disseny gràfic a l’escola Eina on va tenir de mestres als grans professionals dels 80’s. En acabar els seus estudis va marxar a Nova York per a ampliar els seus coneixements professionals i es va enamorar de la ciutat i el seu mètode de treball. Va acabar quedant-se a Amèrica del Nord 11 anys, entre Nova York, Los Angeles i Toronto, especialitzant-se en direcció d’art i disseny editorial. Durant aquesta època va guanyar una beca de la Generalitat de Catalunya per a estudis a l’estranger i un Creativity88 Award com Associate Art Director.

En el 2000 va tornar a Barcelona per a reconnectar amb la família, ciutat i cultura i va afegir al seu currículum la docència, fent classes de disseny en Eina, Idep i Bau durant 15 anys. En Bau va impartir durant 8 anys el Postgrau de Disseny Editorial.

Ha col·laborat i és autora de diversos llibres il·lustrats, publicats per editorials com a RBA, Edebé, Random House Mondadori i Edicions Bellaterra.
La seva inquietud en tots dos mons, la il·lustració i el disseny gràfic, l’ha portat a participar tant en projectes de disseny en la Primavera Fotogràfica, Arts Santa Mónica o el Hub, com en mercats d’il·lustració en Utopia Market i el Flic Festival.

És membre de APIC, Associació Professional d’ il·lustradors de Catalunya i ha estat membre del jurat dels “Premis Nacionals d’Il·lustració”.

El seu amor per la naturalesa l’ha portat a viure per Collserola, les muntanyes de Barcelona. Actualment compagina disseny gràfic i il·lustració, amb tallers d’il·lustració i dibuix de naturalesa o ruralsketching.

Jaime Súnico

Direcció Artística

Jaime Súnico és un artista de reconegut prestigi. Les seves obres estan a col·leccions com el Museu de Montserrat, la Fundació Kaminsky, la Col·lecció Testimoni de la Fundació La Caixa, la Fundació Vila Casas i ha exposat a galeries nacionals com Senda a Barcelona i Galerie von Braunbehrens de Munich o la Galeria Marwan Hoss de Paris entre d’altres. I si això no fos suficient, porta més de 30 anys donant classes a artistes amb discapacitat intel·lectual.

1
Any d’inici
1
Cost projecte de 2021
1
Participants en total

RECONEIXEMENT DEL TALENT DELS ARTISTES AMB DID

Premi Setba

Certamen anual de pintura per artistes amb discapacitat intel·lectual més ben dotat de l’Estat espanyol

Edició

XIII

Jurat categoria artística de 2022

Meritxell Duran, Anna Font, Josep Manuel Jaurena, Mònica Ramon i Cristina Sampere

Col·lectiu

Artistes residents a Catalunya, majors d’edat i en disposició del certificat intel·lectual mínima del 33%

Certamen anual de pintura dirigit a artistes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Actualment es tracta del premi més ben dotat de l’Estat Espanyol, que reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d’aquests artistes.

En la tretzena edició, el jurat professional està format per Meritxell Duran, escultora i il·lustradora; Anna Font, directora del Departament d’Activitats de Cultura i Ciència de la Fundació “la Caixa”; José Manuel Jaurena, gerent d’Art Mir; Mònica Ramon, galerista i presidenta del Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya (GAC) i per Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba

XIII Premi Setba

Certamen anual de pintura per artistes amb discapacitat intel·lectual

Premis Setba 2022(c)Carles Rodríguez
Premis Setba 2022(c)Carles Rodríguez
Premis Setba 2022(c)Carles Rodríguez
Premis Setba 2022(c)Carles Rodríguez
Premis Setba 2022(c)Carles Rodríguez
Premis Setba 2022(c)Carles Rodríguez
Premis Setba 2022(c)Carles Rodríguez
Premis Setba 2022(c)Carles Rodríguez
Premis Setba 2022(c)Carles Rodríguez
1
Any d’inici
1
Obres presentades en total fins a 2022
1
Obres premiades en total fins a 2022

Patrocinadors

Bizcabar Serveis Immobiliaris
Capital Care

Col·laboradors

Ajuntament de Barcelona
Barna Art
Bardinet
Galeries d’Art de Catalunya
Dincat
El Museu del FC Barcelona
Fundació “la Caixa”
Institut Europeu del Disseny de Barcelona
Pinturas MIR
Pigment Gallery

Últimes notícies de Magistrals