PROJECTE SETBA

Natura és cultura

Respir artístic de respir adreçat a persones que conviuen amb transtorns mentals

Edició

VIII

Direcció artística

Quim Moya

Col·lectiu

Persones que conviuen amb transtorns mentals

Intervenció artística en l’entorn natural, adreçada a persones que conviuen amb trastorns mentals, que té lloc en dues ubicacions de Catalunya: al bosc de la Torre dels Soldats d’Avinyó i a la finca del Viver d’Argentona.

El projecte està dirigit per l’artista Quim Moya i proporciona a les entitats de salut mental un respir d’una setmana a la natura a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó. En paral·lel, al Viver d’Argentona (Maresme) es desenvolupen unes sessions artístiques similars a la del bosc de la Torre dels Soldats, però sense la part del respir. A Argentona hi col·labora l’entitat ITA Salud Mental, on es troben joves amb trastorns mentals.

L’objectiu és establir un vincle entre els usuaris i l’entorn, a través de l’art; descobrir l’atzar i el joc com a mecanismes per a la creació artística i, finalment, compartir amb els altres l’experiència de l’aprenentatge com a forma d’enriquiment personal, social, cultural i generadora de coneixements. També respon a la necessitat de donar un respir a les famílies de les persones que hi participen, i a ells mateixos, que no tenen gaire oportunitats de sortir de l’entorn urbà.

La convocatòria és anual, està oberta a totes les entitats de Catalunya que treballin amb persones que conviuen amb trastorns mentals . La selecció es fa per sorteig.

Col·labora amb La Marató TV3 comprant la teva propia llesca

DIRECCIÓ ARTÍSTICA

Quim Moya

Direcció Artística

Artista i gestor cultural. Ha treballat com a tècnic de cultura a l’Ajuntament de Sallent i va coordinar l’acció pedagògica del projecte d’art “Idensitat”, que consisteix a experimentar, mitjançant processos creatius, formes d’incidir en el territori en les seves dimensions espacial, temporal i social.

És codirector, amb Eva Quintana, de la Residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó, una casa en un entorn rural oberta a la recerca i la producció cultural i artística que vol donar suport a la creació.

Des de l’any 2008 realitza actuacions de pintura en directe, que l’han portat a actuar per tot el món. Ha compartit projectes i escenari amb Llibert Fortuny, Marta Carrasco, Joan Font (Comediants), Brodas Bross, Rita Ora, Rocky Wellstack, Ravid Goldschmidt, Stars in-concert, Fermin Muguruza o Dan Brown, entre d’altres.

Com a artista ha exposat en diversos punts del territori català, i el seu darrer projecte, “Mantra del Record”, a l’ACVic Centre d’Arts Contemporànies i a l’editorial Comanegra a Barcelona.

Des del 2015, la Fundació alberga els participants del projecte “Natura és Cultura” a Cal Gras, de la qual Quim Moya és el director artístic des del 2017.

1
Any d’inici
1
Entitats participants en total
1
Cost projecte de 2020
1
Participants en 2021

Patrocinadors

Altearte, Arapdis, Associació amics i voluntaris Hospital Callella i Insolitart

Entitats col·laboradores

Altearte, Arapdis, Associació amics i voluntaris Hospital Callella, Insolitart i Unitat de Salut Mental del Consorci Sanitari del Maresme

Col·laboradors

Ajuntament d’Avinyó
Ajuntament de Manresa
Centre de Salut Mental Consorci Sanitari del Maresme
Museu Comarcal de Manresa
Pintures Lepanto
Xocolates Torras

Últimes notícies del Natura és Cultura

Menú