Ahir, 20 d’abril, es va presentar l’artista que dirigirà el projecte Traspassant murs al centre Montilivi, La presentació es va fer a la sala d’actes del centre i van assistir els tècnics i joves del centre educatiu de justícia juvenil.
Aquesta edició ens inspirarem en diferents personatges de referència de la província de Girona, visibilitzant persones que destaquen amb la feina que fan i descobrint tota la història de superació que s’amaga al darrere. Amb aquest projecte coneixerem i reivindicarem històries d’empoderament i superació a través de figures locals del món de l’esport, cultura, cuina, etc.
Els personatges escollits per composar el mur d’art comunitari són: Ibrahim Kebé, centre campista del Girona FC; Carles Sanjosé, més conegut com Sanjosex, músic i arquitecte; Jennifer Pareja, Medalla d’or mundial de Waterpolo, actualment assessora al Consell Superior d’Esports; Mohamed el Amrani, emprenedor, comunicador i activista social; i Martina Puigvert, cap de cuina del restaurant Les Cols ( 2 estrelles Michelin).
Fins a finals de maig treballarem a través de la tècnica de stencil, tècnica popularitzada en els darrers anys per l’artista Banksy que consisteix en la superposició a través de plantilles.
Sota el nom artístic de RICE, Eduard Sacrest Soy (Olot, 1993), és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Artista visual plàstic i docent, la seva pràctica pictòrica es defineix sovint dins l’àmbit de l’espai públic, utilitzant l’entorn i murals com espai d’acció on expressa els seus interessos, preocupacions i reflexions a través de la pintura.
Iniciat en la tècnica de la pintura a l’oli des de petit, no va ser dins que va arribar a Barcelona que, motivat per tota la cultura urbana que oferia el seu entorn, es passaria als aerosols, sense perdre la seva tècnica pictòrica i el traç dels seus antics retrats, millorant-la i adaptant-la als condicionants de la via pública amb la intencionalitat de dialogar amb l’espectador fortuït. Amb aquesta dinàmica i la possibilitat que li dóna el carrer com a plataforma, crea obres site-specific on assaja la reactivació de focus d’atenció de l’espai públic, buscant fer d’altaveu i narrador amb l’esperança d’oferir visibilitat als protagonistes dels seus retrats a través dels seus relats activant una reflexió al voltant de qüestions relacionades amb lo queer, la soledat, la distància, l’amor i l’aïllament.
Amb una pràctica pictòrica que combina el treball d’estudi i de carrer, també està vinculat des de fa temps amb diferents projectes educatius, prenent la pintura mural i l’art urbà com a eina pedagògica i de motor de canvi. Ha exposat en galeries d’àmbit nacional i internacional, com la Surface Gallery (Nottingham, UK), la Spanish Embassy (Washington, DC), o la Visual Aids (NYC, EUA) entre altres. També ha estat desenvolupant diferents projectes murals, participant en festivals d’art urbà a nivell nacional i internacional, involucrant-se alhora en diferents projectes participatius de temàtica social i educatius.