De nou, ens endinsem en la història de Barcelona a través de la fotografia. Aquesta vegada ho fem de la mà del mestre Català-Roca, amb una mostra fotogràfica que plateja un diàleg entre la seva obra i la d’una desena de fotoperiodistes contemporanis.
L’exposició es configura en tres parts: diàlegs, retrats i objectes.
Diàlegs
Català-Roca és considerat un dels primers fotoperiodistes de casa nostra. La seva obra ha transcendit per l’insolit del punt de vista (absolutament contemporáni), perquè reflexiona sobre el temps i és molt conscient del poder d’informació de la imatge.
Per això, per a molts ha estat un mestre. I aquest és el punt de partida de la mostra. El diàleg entre l’obra del mestre i la de deu fotoperiodistes actuals: Sandra Balsells, Andreu Català, Colita, Pepe Encinas, Joan Guerrero, Kim Manresa, Jordi Pol, Leopoldo Pomés, Txema Salvans i Tino Soriano.
Diàlegs que es forgen a partir de la composició, la temática, la mirada…
Retrats
Català-Roca tenia una doble vessant com a fotògraf: la de fotoperiodista, que ens apropa a al dia a dia de les gents i els carrers de Barcelona o altres ciutats i, per altra banda, la de retratista tant de personatges coneguts, principalment figures vinculades al món de l’art i la cultura, coma de rostres anònims.
Així, a la Sala Llimona s’hi poden veure els retrats d’artistes i personatges reconeguts fets per Català-Roca entre 1950 i 1975.
Objectes
A més a més, comptarem amb un seguit de peces úniques que varen pertànyer al fotògraf: òptiques, material fotogràfic i càmeres, fins i tot la seva Hasselblad.
Des de la Fundació Setba volem reivindicar la figura de Català-Roca i el seu domini de la llum, en un temps en què el que impera és el digital i el retoc fotogràfic.