El taller creatiu d’aquest any, impartit per Ventura Camacho, planteja un exercici de mirada des del punt de vista de la intervenció fotogràfica. Proposa una manera d’explicar-se a través de la força narrativa que tenen la imatge i la paraula.
La imatge fotogràfica tendeix un pont cap a l’interior i connecta a la persona amb l’inconscient, oferint l’oportunitat de visualitzar aspectes que es volen reforçar, millorar, canviar o be reflexionar sobre ells. De la mateixa manera, serveix d’ajuda per treballar la nostra pròpia imatge personal i lo que projectem cap als altres. Això ens permet prendre consciencia de com ens relacionem amb el nostre entorn social.
Les sessions del taller faran un recorregut des de l’ombra fins arribar a la llum, establint paral·lelismes entre el conflicte personal i el procés fotogràfic que es fonamenta en el tractament de la llum i del temps. Cada participant portarà un diari on anirà escrivint les seves emocions i pensaments. Aquest material escrit també tindrà rellevància en el
desenvolupament del taller.
Enaquesta quarta edició, que dura 10 setmanes, comptem amb la col·laboració de Fujifilm, que ha cedit una desena de càmeres per a les participants.
El 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència en Vers les Dones, es fa una acció al carrer per buscar complicitats i donar visibilitat a aquesta xacra.