PROJECTE SETBA

Magistrals / Premi Setba

Projecte de formació artística adreçat a entitats que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya

Edició

IV

Direcció artística

Presencial: Marta Fàbregas
Online i presencial: Paula Leiva

Col·lectiu

Educadors socials i persones usuàries d’entitats de discapacitat intel·lectual

Projecte de formació online i presencial que té per objectiu la professionalització dels tallers d’art de les entitats socials que treballen amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Pel desenvolupament del projecte es treballa amb la col·laboració de diferents artistes i dissenyadors, que imparteixen, per una banda, sessions online, i per altra, classes presencials. Durant aquests tres anys s’ha comptat amb la direcció de l’artista Jaime Súnico, de la il·lustradora i dissenyadora gràfica Laura Klamburg i actualment, les classes presencials les està duent a terme l’artista Marta Fàbregas amb la tècnica del collage.

Amb aquest projecte, la Fundació Setba té la voluntat de contribuir a la millora de la qualitat dels tallers artístics que es porten a terme en les entitats del sector de la discapacitat i ajudar als professionals socials a detectar el talent dels seus usuaris.

Les formacions en línia es poden trobar al canal de Youtube de la Fundació Setba. Durant el 2024, la formació en línia i presencial va sobre l’aquarella, a càrrec de Paula Leiva.

XVè Premi Setba

Certamen artístic per a entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya

DIRECCIÓ ARTÍSTICA

Paula Leiva

Direcció Artística

Paula Leiva Granger, nascuda a Santiago de Xile el 1961 i establerta a Barcelona des del 1974, destaca com a pintora, professora, il·lustradora i cal·lígrafa. Amb més de 40 anys d’experiència professional, ha col·laborat amb diverses galeries, universitats privades, centres culturals públics, mitjans de comunicació, publicacions i esdeveniments internacionals. Autora del llibre “Manual Pràctic de Dibuix i Aquarel·la” (2007), publicat a la Xina per la Xina Federation of Literary and Arts Circles Publishing House, el qual es pot trobar a totes les biblioteques de Catalunya.

Actualment, Leiva és professora d’aquarel·la, pintura a l’oli, dibuix i figura humana al Cercle Artístic de Sant Lluc, al taller Artvallès a Poblenou, i dirigeix el seu propi taller. La seva obra és regularment exposada i venuda a diverses galeries de la ciutat de Barcelona. A més, col·labora periòdicament com aquarel·lista botànica amb la revista The Plant Review de la Royal Horticultural Society de Londres, Regne Unit.

Marta Fàbregas

Direcció Artística

La Marta Fàbregas porta a l’ADN tot allò relacionat amb la imatge; des de sempre li ha apassionat el llenguatge visual. Per això s’ha dedicat a la fotografia, la seva passió, que a més li ha permès unir la seva part artística amb l’empresarial. El seu principal talent és saber captar d’una forma ràpida i natural la bellesa que hi ha en les coses que ens envolten, per això les seves obres són tan potents. Sens dubte, la seva empatia, implicació i creativitat fan que cada projecte en el què treballa tingui una força i un caràcter que el fan especial i únic.

Neix a Barcelona el 12 d’abril de 1974. Estudia fotografia a l’IEFC (Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya). Després de treballar en diferents estudis fotogràfics de Barcelona, el 1998 funda l’Estudi La Fotogràfica (www.lafotografica.com) juntament amb el també fotògraf Marc Vidal. Des d’aquell moment s’ha dedicat exclusivament al seu estudi, realitzant treballs personals i artístics i d’altres per encàrrec de museus, empreses, i particulars. També imparteix classes, tallers i seminaris.

La seva obra forma part de la col·lecció privada de la Fundació Lluís Bassat i la Fundació Artemizia. Va ser co-directora de la primera edició del festival de fotografia “Lumínic”, que va tenir lloc a Sant Cugat durant la primavera de 2019. També forma part de la junta directiva del congrés “Líder imperfecto” com “Experta en art i empresa”.

Actualment i des del 2019 participa activament amb la Fundació Setba dirigint el projecte Traspassant l’objectiu. I és Presidenta de la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat (XDESC), ciutat on resideix actualment.

Laura Klamburg

Direcció Artística

Laura Klamburg, dissenyadora gràfica i il·lustradora de Barcelona, va estudiar disseny gràfic a l’escola Eina on va tenir de mestres als grans professionals dels 80’s. En acabar els seus estudis va marxar a Nova York per a ampliar els seus coneixements professionals i es va enamorar de la ciutat i el seu mètode de treball. Va acabar quedant-se a Amèrica del Nord 11 anys, entre Nova York, Los Angeles i Toronto, especialitzant-se en direcció d’art i disseny editorial. Durant aquesta època va guanyar una beca de la Generalitat de Catalunya per a estudis a l’estranger i un Creativity88 Award com Associate Art Director.

En el 2000 va tornar a Barcelona per a reconnectar amb la família, ciutat i cultura i va afegir al seu currículum la docència, fent classes de disseny en Eina, Idep i Bau durant 15 anys. En Bau va impartir durant 8 anys el Postgrau de Disseny Editorial.

Ha col·laborat i és autora de diversos llibres il·lustrats, publicats per editorials com a RBA, Edebé, Random House Mondadori i Edicions Bellaterra.
La seva inquietud en tots dos mons, la il·lustració i el disseny gràfic, l’ha portat a participar tant en projectes de disseny en la Primavera Fotogràfica, Arts Santa Mónica o el Hub, com en mercats d’il·lustració en Utopia Market i el Flic Festival.

És membre de APIC, Associació Professional d’ il·lustradors de Catalunya i ha estat membre del jurat dels “Premis Nacionals d’Il·lustració”.

El seu amor per la naturalesa l’ha portat a viure per Collserola, les muntanyes de Barcelona. Actualment compagina disseny gràfic i il·lustració, amb tallers d’il·lustració i dibuix de naturalesa o ruralsketching.

Jaime Súnico

Direcció Artística

Jaime Súnico és un artista de reconegut prestigi. Les seves obres estan a col·leccions com el Museu de Montserrat, la Fundació Kaminsky, la Col·lecció Testimoni de la Fundació La Caixa, la Fundació Vila Casas i ha exposat a galeries nacionals com Senda a Barcelona i Galerie von Braunbehrens de Munich o la Galeria Marwan Hoss de Paris entre d’altres. I si això no fos suficient, porta més de 30 anys donant classes a artistes amb discapacitat intel·lectual.

1
Any d’inici
1
Cost projecte de 2023
1
Participants en total

RECONEIXEMENT DEL TALENT DELS ARTISTES AMB DID

Premi Setba

Certamen anual de pintura per artistes amb discapacitat intel·lectual més ben dotat de l’Estat espanyol

Edició

XIV

Membres del jurat 2024

Meritxell Duran, Montserrat Sampietro, Josep Manuel Jaurena, Mònica Ramon i Cristina Sampere

Col·lectiu

Artistes residents a Catalunya, majors d’edat i en disposició del certificat intel·lectual mínima del 33%

Certamen anual de pintura dirigit a artistes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Actualment es tracta del premi més ben dotat de l’Estat Espanyol, que reuneix professionals del món de l’art, alumnes de Belles Arts, entitats i fundacions amb un mateix objectiu: detectar i reconèixer el talent d’aquests artistes.

En la catorzena edició, el jurat professional està format per Meritxell Duran, escultora i il·lustradora; Montserrat Sampietro, del Departament d’Activitats de Cultura i Ciència de la Fundació “la Caixa”; José Manuel Jaurena, gerent d’Art Mir; Mònica Ramon, galerista i presidenta del Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya (GAC) i per Cristina Sampere, directora de la Fundació Setba.

El guanyador ha estat Ruben Afonso, de la Fundació Ampans, per la seva obra Arrels i ales.

Botiga obres Premi Setba

1
Any d’inici
1
Obres presentades en total fins a 2023
1
Obres premiades en total fins a 2023

Patrocinadors

Bizcabar Serveis Immobiliaris

Col·laboradors

Ajuntament de Barcelona
Artesta
Barna Art
Bardinet
Cocarmi
Galeries d’Art de Catalunya
Dincat
El Museu del FC Barcelona
Fundació “la Caixa”
Institut Europeu del Disseny de Barcelona
Pinturas MIR

Suport

Pigment Gallery
Fundació Barça Genuine

Últimes notícies de Magistrals